CSR

En holistisk tilgang

Ved første øjekast er det simpelt: Vi driver en kantine, fordi vi tror på, at mad i høj kvalitet giver glade medarbejdere. Men under vores mission ligger et solidt fundament af bæredygtighed, og vi tænker vores CSR-mål ind i alt, hvad vi gør.
Vi tror på, at kombinationen af kvalitet, velsmag og ansvarlighed går hånd i hånd. Vi har en holistisk tilgang til CSR. Derfor har Gastromani fokus på, hvordan både klima, miljø og mennesker bliver påvirket, når vi driver vores kantine. Virksomhedens sociale ansvar gennemsyrer alt, hvad vi gør – både foran køkkengryderne og når fokus er på personalets trivsel og opførsel.

FN's 17 verdensmål

I den daglige drift er FN’s 17 verdensmål et naturligt pejlemærke. Vi genbesøger dem jævnligt for at huske os selv på, hvordan vi kan tage medansvar for en fødevareproduktion, der driver så lidt rovdrift som muligt på miljøet og i sidste ende sikrer en grøn planet, der er til at leve på for fremtidige generationer.

Vi er klar over, at fødevareindustrien er en stor synder, når det kommer til udledning af drivhusgasser. Derfor er vi som kantinevirksomhed forpligtet til at tage et ekstra stort ansvar for at mindske vores CO2-udledning mest muligt.
Produktionen af mad står for hele 30 procent af klodens samlede udledning, viser tal fra den grønne tænketank Concito. Og kødproduktion er noget af det mest klimabelastende, fordi dyrene udleder drivhusgassen metan og bliver fodret med afgrøder, der kræver import fra udlandet og god plads til dyrkning. Det fører til rydning af regnskove og andre naturområder. Det har vi selvfølgelig fokus på, når vi planlægger og indkøber til medarbejdernes måltider.
En anden grund til fødevareindustriens høje udledning af drivhusgasser er madspild. 30 procent af al mad går til spilde, viser tallene fra den grønne tænketank, og madspild sker i alle led af den globale fødevareproduktion. Derfor har vi fokus på at anrette frokost til jeres medarbejdere i passende portioner. Vores CSR-mål sørger for, at vi har fokus på, at så meget mad som muligt bliver spist.

Miljø og klima

Det er energikrævende at drive et professionelt køkken. Vi er bevidste om, at vi udleder drivhusgasser hver gang, vi tænder for ovn og opvasker i køkkenet. Derfor er vi forpligtet til at tage et særligt ansvar for, at vores fødevarer og produktionen har et begrænset CO2-aftryk. Når vi har kød stående natten over, opvejer vi fordele og ulemper. Kan vi få samme kvalitet og velsmag med en lavere CO2-udledning, vælger vi en anden løsning. Vi er forpligtet til at holde øje med vores strømforbrug og til at slukke for vores apparater, når det er muligt. Vi anretter i små og appetitlige portioner for at undgå madspild. Mængden af kød på tallerkenen bliver målt i forhold til, hvor stor klimabelastningen er. Vi har et tæt samarbejde med vores kunder. På den måde kan vi afstemme, hvor meget mad, vi skal købe ind fra gang til gang. Vi vælger leverandører, der har fokus på bæredygtighed. Det gør os bedre, at der er garanti for, at de indkøbte fødevarer belaster miljøet mindst muligt. Klimaforandringer er uundgåelige. Men vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at sætte farten på forandringerne ned. Rester fra dagens frokost kan medarbejderne tage med hjem som takeaway. Vi er stolte af at kunne tilbyde en eksklusiv mulighed for at slippe for at lave aftensmad selv. Sammen med medarbejderne bekæmper vi madspild, og det foregår via en app, hvor medarbejderne kan bestille takeaway. Vi er certificeret med REFOOD mærket, og det er din garanti for, at vi bekæmper madspild og støtter genanvendelse. Med certificeringen sikrer vi, at madrester bliver genanvendt til grøn energi. Vores fokus er også på, at kokkene altid har styr på, hvordan affaldssorteringen foregår. Til slut bliver frokosten selvfølgelig sammensat af råvarer, der så vidt muligt kommer fra Nordeuropa. Det lokale valg mindsker CO2-aftrykket – og årstidens nordiske råvarer kan sagtens være fulde af velsmag og kvalitet.

Mennesket i fokus

Vi tager ansvar for vores medarbejderes trivsel på arbejdspladsen. Det er naturligt for os, at CSR både handler om at undgå at drive rovdrift på jordklodens ressourcer. Men det handler også i høj grad om at passe på de menneskelige ressourcer, der får hele forretningen til at køre rundt.

Derfor er målsætningen hver eneste dag, at medarbejderne er i trivsel, at de er trygge og at arbejdsmiljøet er godt. Et godt arbejdsmiljø giver glade og mere effektive medarbejdere. Og god trivsel smitter af på den mad, I får i kantinen.
I praksis tager vi socialt ansvar ved at forsøge at skabe et sted, hvor medarbejderne bærer værdierne om et bæredygtigt arbejdsmiljø med sig gennem hele arbejdsdagen. Vi møder alle med et åbent sind og fokus på at fremme vores kerneværdier.

Kantinen som frirum

Både i og udenfor køkkenet er kantinen et frirum fra mobberi, homofobi, sexisme, racisme og kønsdiskrimination. Vi accepterer ikke adfærd, der går imod missionen om et trygt arbejdsmiljø. Rekruttering til kantinen foregår med fokus på inklusion og diversitet. Det er vigtigt for os, at virksomheden spejler det omgivende samfund, og at der er plads til alle i arbejdsfællesskabet i køkkenet. Derfor prøver vi så vidt muligt at sammensætte et team, hvor alle uanset køn og race skal føle sig velkomne. Velkommen til Gastromani. Vi håber, du kan fornemme det sociale ansvar og hensynet til både miljø og mennesker, når du går ombord i menuen.

Book en prøvesmagning

Kom til gratis frokost, og prøv vores udvalg helt uden forpligtelser. Du kan også kontakte os på nedestående kontakt informationer hvis du har spørgsmål.